logo-banner

Tidligere festivaler

Del

BAGGRUND
Golden Days Festival blev første gang afholdt i 1994 på baggrund af en fælles indsats fra en række kulturinstitutioner i hovedstaden.  Festivalen om guldalderen blev afholdt hvert andet år i september. 

I takt med at festivalen voksede, flyttede festivalen i 2002 fokus fra guldalderen og har siden inviteret danskerne til at opleve alt fra Christian 4.s København til det moderne gennembrud og mellemkrigstiden. I dag finder festivalen sted hvert år i september med fokus på specifikke historiske perioder eller temaer, der går på tværs af historien.
 


 

Golden Days Festival udfordrede kulturarven med "Festival of Important Shit". Festivalen 2015 gav kulturarven et servicetjek og tilføjer ting fra hverdagen, privaten og populærkulturen til listen.
Læs om Festival of Important Shit
Highlights 2015

 

 KRIG NO 1 i 2014

I 2014 var det 100 år siden første verdenskrig brød ud. Krigen blev et vendepunkt. Nu handlede det om fremtiden, ikke om fortiden. Ungdom blev en kvalitet i sig selv, kønsroller blev vendt op og ned, og kunstnere ville ændre verden. Traditionerne blev brudt og autoriteterne forkastet.
Læs om KRIG NO 1
 

  
PHILOSOPHY NOW! i 2013
Er alle mennesker født lige? Er alt relativt? Er demokrati en god idé? Festivalen om filosofi greb i 2013 fat i de store tanker, der har ændret verdenshistorien.
Læs om festivalen PHILOSOPHY NOW!
 
1950érne i 2012
1950'erne er et spejl, hvor vi kan genkende os selv - og Golden Days Festival satte med afsæt i perioden gang i debatten om, hvor vi er på vej hen. I 2012 var vi midt i en finanskrise, hvor der skulle spares og reforméres, og hvor livsformer og velfærd måtte til debat. Kan sammenbrud blive til gennembrud, og kan fortiden give os gode råd?
Læs om festivalen 1950érne
 


TRO i 2011

Troen er overalt omkring os. Den er synlig i gadebilledet og fylder op i den offentlige debat. Golden Days Festival kastede i 2011 nyt lys over troen og troens betydning for kulturen i en tid, hvor nye måder at være troende på sætter dagsordenen i alt fra ledelsesfilosofi til rockmusik.
Læs om TRO
 

1700-tallet i 2010
Da Golden Days Festival slog dørene op til ”1700-tallet – globalisering, gossip og grådighed” i september 2010, var publikum inviteret til fest: DR’s koncertsale blev fyldt af rokokoparykker, rødvinsfontæner og råteater, der blandede nutidens rå arkitektur og pumpende beats med 1700-tallets dekadente univers.
Læs om 1700-tallet