logo-banner

Undervisningsmateriale

Del

I 1970’erne fik man ord som: abortpille, atomkirkegård, ayatollah, bilfri (søndag), budgetkonto, dynejakke, efterløn, hotpants, indskole, kalorielet, karrierekvinde, klassens time, kondicykel, kvindebevægelse, mandelejr, produktansvar, produktionshøjskole, slumstormer, stregkode, uro’er, ØD. Og med dem fulgte nye strømninger og vigtige bevægelser.

I forbindelse med Golden Days Festival om 70'erne har hhv. historielærerstuderende på UCC samt Forfatterweb og Faktalink udarbejdet undervisningmateriale om det orange-brune årti målrettet folkeskoler og gymnasier.

I hæftet fra UCC finder du inspiration til undervisningsforløb der tager afsæt i 1970’erne. Du kan sakse, dele og bruge løs af de mange forskellige forløb. Om du vil bruge forløbene som startskud, afslutning eller blot til inspiration, er op til dig. Emnerne spreder sig fra Allendes Chile, til ”Kussemosen” og videre til Punk, fælles for dem er, at de henvender sig til udskolingsklasser, tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål i historie og er udarbejdet til brug i forbindelse med Golden Days festival 1970’erne.

Download undervisningsmaterialet fra UCC her.

Find undervisningmateriale fra Forfatterweb og Faktalink til folkeskoler her.

Download undervisningmateriale fra Forfatterweb og Faktalink til gymnasier her.