logo-banner

Når kulturarv forsvinder

Del

Siden 1874 har der været boghandel i ejendommen Nørregade 4-6 i København. Under skiftende butiksnavne. Atheneum Academic Books hed butikken sidst. I folkemunde bare ”Københavns bedste boghandel”. Men 16. oktober 2015 var det slut. Boghandlen, der nærmest var tapetseret med bøger fra gulv til loft i smukke egetræsreoler, måtte give fortabt til de virtuelle bogbutikker, der alle har skåret deres kerneydelse ud i pixels som et lille ikon af en indkøbsvogn. 


Fra venstre mod højre boghandlerne i Athenuem Academic Books: Jens- Henrik Larsen, Anja Rapelius, Anita Bringsberg, Sara Andersen og Morten Isager.

Ting kommer, og ting går
Det er først, når nogen går eller noget forgår, at vi mærker, at der mangler noget. Først da. Og måske vil den fysiske boghandel i en meget nær fremtid være nostalgi: Et minde om dengang, man kunne træde ind i et rum, hvor luften fra bøgernes sider inviterede til ro og fordybelse. Hvor man kunne mærke, kigge, bladre eller blive inspireret, inden man valgte. Eller hvor man kunne lade sig forføre af bogen på hylden ved siden af den bog, man oprindeligt kom for at købe, fordi den anden fik ens hjerte og hjerne til at skifte mening. Eller hvor man kunne få faglig og kyndig assistance fra en dedikeret boghandler.

Ethvert medie har sin udløbstid
Spolebåndet, smalfilmen, brevet, videobåndet, dvd’en, vinylpladen, cd’en og flow-tv. Ethvert medie har sin udløbstid. Men bøger læser vi stadig. Vi køber dem bare ikke i en ægte bogbutik med ægte boghandlere.


Støt Atheneums Venner og relanceringen af en stærk, uafhængig og moderne fagboghandel.

Læs mere om Golden Days Festival om kulturarv.