logo-banner

Festival 2018: Den sorte plet

I 2018 er Golden Days Festivalen dedikeret til historiens sorte pletter. Dem, vi fortrænger, og som historiebøgerne endda nogle gange helt udelader.

”Eftertiden vil dømme os!” Udsagnet kender vi alle, for det falder ofte, når vi som kollektiv har fejlet og har gjort uret på enten mennesker, samfundet eller kloden.

Læs historien

Golden Days Festival 2017: København 850

Byer skabes af mennesker, og ingen by har værdi uden sine borgere: Vi er alle skabere af byen. Det er kernebudskabet, når Golden Days Festivalen i 2017 fejrer 850-året for grundlæggelsen af København.

 

Omkring 1160 overdrog kong Valdemar, ifølge Saxo Grammaticus, en lille ø til sin forsterbror Absalon. Absalon, der var biskop i Roskilde, opførte i ca. 1167 en borg på øen, og øen, der lå på Sjællands østkyst, fik navnet Slotsholmen. Det er i år 850 år siden.

Læs historien

Når kulturarv forsvinder

Siden 1874 har der været boghandel i ejendommen Nørregade 4-6 i København. Under skiftende butiksnavne. Atheneum Academic Books hed butikken sidst. I folkemunde bare ”Københavns bedste boghandel”. Men 16. oktober 2015 var det slut. Boghandlen, der nærmest var tapetseret med bøger fra gulv til loft i smukke egetræsreoler, måtte give fortabt til de virtuelle bogbutikker, der alle har skåret deres kerneydelse ud i pixels som et lille ikon af en indkøbsvogn. 

Læs historien

Podcast fra årets festival

 

Som noget helt nyt, har Golden Days oprettet en podcast kanal, hvor man har mulighed for at høre en række optagelser fra dette års festival. 
 

Lyt med på Golden Days podcast!  

Læs historien

Kulturarv er Important Shit


Vuggevisekoncert, historisk strip, Super Mario, sovs, sangskat, prinsegemalen, tyske juletræer, kaffe med Jeppesen og 200 andre oplevelser. Denne weekend begynder Golden Days Festival, ” Festival of Important Shit”, der stiller skarpt på kulturarven. 

Læs historien

Vores nye direktør er startet!


Endelig kom dagen vi rigtig længe har set frem til på sekretariatet. Dagen hvor Golden Days' nye direktør Svante Lindeburg starter. Han er cand.mag. i filosofi og moderne kultur, og kommer fra en stilling som partner i design- og brandingbureauet Kontrapunkt. Svante tiltræder stillingen som direktør fire dage før dette års festival om kulturarv, "Festival of Important Shit", sparkes i gang.

Læs historien

Kampen om stenenes sjæl


Verdens kulturarv er mere truet end nogensinde, mener præsidenten for International Blue Shield, der kæmper for at beskytte kulturen. Moderne krige handler mere og mere om religion, etnicitet og identitet, og kulturarv er oplagte krigsmål. Statuer, bygninger og bøger udtrykker en bestemt identitet, og det er ofte det, man kæmper om.

Af Christian Bennike/IBUREAUET

Læs historien

Følg #IMPORTANTSHIT på din mobil


Indtil Golden Days Festival slutter 20. september kan du #tagge din kulturarv med "ImportantShit".

Læs historien

#Tag din kulturarvGolden Days Festival dedikerer 17 dage til kulturarven med ”Festival of Important Shit”. Festivalen peger på, at kulturarv både er det kostbare og det hverdagslige, at kulturarven både kan findes i de store fælles historier – og i de små personlige fortællinger. Årets festival opfordrer publikum, fagfolk, politikere og journalister til at sætte kulturarven til debat, kæmpe for deres klassikere, fyre op under traditionerne og vise, hvorfor den kulturelle arv er ”Important Shit”.

Læs historien